17-Sep-2024

TAKLIMAT PERKONGSIAN SULAM: "ROAD TO INTERNATIONAL SULAM@UMK"

17 September 2024 - Sesi taklimat dan perkongsian SULAM "Road to International SULAM@UMK" telah diadakan bersama penceramah jemputan iaitu YBrs. Dr. Mohd Mokrish Md Ajat, Timbalan Pengarah, Pusat Perhubungan Alumni, UPM dan juga merupakan Ahli Jawatankuasa Strategik SULAM JPT, KPT.

Seramai 30 orang peserta yang terdiri daripada penyelaras SULAM daripada setiap fakulti di UMK dan staf akademik yang berperanan dalam mengu..

30-Jan-2024

MESYUARAT BERSAMA PENYELARAS SULAM FAKULTI DAN MAJLIS APRESIASI SEPANJANG TAHUN 2023

𝐌𝐄𝐒𝐘𝐔𝐀𝐑𝐀𝐓 𝐁𝐄𝐑𝐒𝐀𝐌𝐀 𝐏𝐄𝐍𝐘𝐄𝐋𝐀𝐑𝐀𝐒 𝐒𝐔𝐋𝐀𝐌 𝐅𝐀𝐊𝐔𝐋𝐓𝐈 𝐃𝐀𝐍 𝐌𝐀𝐉𝐋𝐈𝐒 𝐀𝐏𝐑𝐄𝐒𝐈𝐀𝐒𝐈 𝐏𝐄𝐒𝐄𝐑𝐓𝐀 𝐏𝐄𝐑𝐓𝐀𝐍𝐃𝐈𝐍𝐆𝐀𝐍 𝐒𝐔𝐋𝐀𝐌 𝐒𝐄𝐏𝐀𝐍𝐉𝐀𝐍𝐆 𝐓𝐀𝐇𝐔𝐍 𝟐𝟎𝟐𝟑

Mesyuarat penyelaras SULAM Fakulti diadakan dengan tujuan memberi penerangan kepada semua penyelaras SULAM mengenai peranan dan tanggungjawab sebagai penyelaras SULAM di peringkat fakulti. Manakala majlis apresiasi yang diadakan khusus kepada peserta pertandingan SULAM..

06-Dec-2023

UCAPAN TAHNIAH BAGI KEJAYAAN UMK DI 2nd NATIONAL CONFERENCE ON SULAM, 8th INSPIRATIONAL SCHOLAR SYMPOSIUM & SULAM INNOVATE 2023

Sukacita dimaklumkan bahawa, UMK telah menyertai 2nd NATIONAL CONFERENCE ON SULAM, 8th INSPIRATIONAL SCHOLAR SYMPOSIUM & SULAM INNOVATE 2023 pada 27 – 29 November 2023 di Raia Hotel & Convention Center, Alor Setar, Kedah.

Sehubungan itu, UMK telah meraih kejayaan dengan pencapaian sebagaimana berikut:

i) Tempat Ketiga bagi Projek Kelestarian Pelancongan Pantai Kundur (Kundur Getaway) yang dibentangkan oleh Saudara Mohd Zaquan Fikri bin Mohd Zaki (Ketua Kumpul..

05-Dec-2023

FORUM 'PEMBUDAYAAN AMALAN BAIK SULAM'

21 November 2023 | Forum 'Pembudayaan Amalan Baik SULAM' yang dianjurkan oleh Pusat Kecemerlangan dan Pembangunan Akademik - PKPA UMK dengan kerjasama Fakulti Hospitaliti, Pelancongan dan Kese..

04-Dec-2023

SULAM INNOVATE SHOWCASE AND SYMPOSIUM (SUISS 2023)

21 November 2023 | Program SULAM Innovate Showcase and Symposium (SUISS 2023) anjuran Fakulti Hospitaliti, Pelancongan dan Kesejahteraan - FHPK dengan kerjasama Selanjutnya..

September (1)
January (1)